Bagheta cu malai
Buna dimineața , ne place foarte mult aceasta rețetă .
Bagheta cu malai
Ingrediente:
500-800 gr făină
putina sare
25 gr drojdie proaspătă
1ou
1 galbenus
40-60 ml ulei
lapte caldut (cât cuprinde aluatul)
5 linguri cu vârf de smantana nu foarte grasă.
3 linguri malai
Mod de preparare
Se amesteca drojdia în laptele călduț pana se dizolva se lasa circa 5 minute pentru a se activa. Se pun toate ingredientele într-un vas peste care se adaugă laptele cu drojdia și se frământă pana ce se obtine un aluat omogen și ușor elastic. Se lasa la dospit 1 ora la cald după care se pot forma painicile sub ce formă doriti: impletituri, baghetă, sau covrigei se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se presară susan sau mac după preferințe se lasa 15 minute în tava la dospit și se pun în cuptorul preincalzit. Se coace pentru 35-40 de minute .
După ce o soateti din cuptor o acoperiți cu prosop
Poftă buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu