Friptura de ied
Friptura de ied, făcută altfel , rețeta clasică puțin modificată
Buna aromata si fragedă
Ingrediente
1 pulpa iedut
6 căței usturoi
Sare
Piper
Ulei
Oregano
1/2 pahar vin roșu
6-8 cartofi
3 lamai
2 linguri otet
1 pahar apa
Mod de de preparare
Spalam bine pulpa de iedut. O lasam in chiuveta cu apa, in care punem zeama de lămâie, sare și oțet ,o lăsăm toată noaptea apoi o punem în tava.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem rondele sau pe lung. Punem cartofii in tava lîngă pulpa de ied Amestecăm usturoi, oregano, ulei,sare , vin si piper si punem peste pulpa de ied și peste cartofi. Punem și apă, acoperim tava cu folie de aluminiu. Preincalzim cuptorul ( eu fac la cuptor cu lemne) si coacem aproape 2-3 ore (tava acoperita cu folie de aluminiu).
Comentarii
Trimiteți un comentariu