Pilaf de orez cu peste
Pilaf de orez cu file de peste
O mancare delicioasa pentru o zi oarecare poate fi reteta de pilaf de orez cu file de peste.
Este ușor de făcut și este o idee pentru gospodinele care rămân în pană de idei pentru masa și nu mai stiu
Ingrediente:
300 gr orez
1 l de apa
100 gr ulei
2 gogosari rosii
2 cepe
sare
piper
boia
file de peste pane sau dupa preferinta
Salata verde frunze
Castraveți murați
Pătrunjel verde tocat
Modul de preparare:
Intr-o oala cu apa se pun o lingurita de sare si orezul sa fiarba.
Se lasa pe foc pana ce bobul de orez este fiert.
Separat, gogosarii se curata de seminte si se taie solzisori.
Ceapa se curata si se taie la fel.
Apoi acestea se pun la calit intr-o tigaie cu ulei incins.
Cand este gata orezul, se scurge apa in care a fiert.
Apoi se adauga legumele calite peste el.
Se amesteca bine.
Se condimenteaza cu sare, boia si piper
Se amesteca iar.
Se prajeste si pestele file.
Apoi pilaful de orez se pune pe o frunza de salata verde, se presară pătrunjel verde tocat, se serveste impreuna cu pestele file și castraveți murați tăiați în formă de inimioară
Pofta buna vă doresc
Comentarii
Trimiteți un comentariu