Tăieței (χυλοπίτες) cu branza
Buna dimineața cind nu am timp sa gatesc din anumite motive (scoala, munca 14 ore) pregatesc aceasta reteta, este simpla dar saatoasa.
Reteta de la taietei o gasiti aici, eu ii fac vara si ii pastrez in cutie ermetica in frigider si am tot timpul anului. https://myloveiscook.blogspot.com/2021/09/taietei-de-casa.html
Ingrediente
2 cani de taietei (χυλοπίτες)
6 cani apa
Putina sare
2 linguri unt
Branza rasa
Mod de preparare
Punem in cratita apa sa fiarbă cu putina sare, cind clocoteste punem taietei si ii lasam sa fiarba 12-15 minute. Dupa ce sunt fierti ii punem in strecurătoare pentru paste, ii scurgem de apa in care au fiert si ii trecem sub jet de apă rece, punem untul in cratiță in care am fiert taieteii, layam se topească apoi adaugam taieteii scursi si amestecam 1 minut.
Servim cu brânză rasa.
Simplu nu i asa?
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu