Salată cu mar si crutoane


 

Această salată este de inspirație cretană. Este ideală pentru o zi de post sau de cruțare pentru cei care obișnuiesc să consume multă carne sau proteine animale. Este o combinație foarte interesantă și savuroasă între salată verde, măr, semințe de pin, susan si crutoane.
Ingrediente
1 salată verde
1 măr verde mare
2 linguri de muștar
1 lingură de miere
2 linguri susan
2 linguri seminte de pin
ulei, oțet, sare și piper, după gust
Crutoane
Mod de preparare
Desfaceți salata, spălați fiecare frunză în parte sub un jet de apă rece și stoarceți-o ușor. Rupeți-o bucățele mici cu mâinile și puneți-o într-un bol adânc.
Curățați mărul de coajă dacă nu este bio, scoateți cotorul cu semințe și tăiați-l cubulețe, adăugându-l peste salata.  Prajim semințe de pin cat sa prinda o culoare aurie. Le punem peste salata, adaugam susan. Amestecați-le cu celelalte ingredientele ușor. Într-un bol separat, amestecați muștarul cu mierea de albine. Cea mai bună este cea de salcâm, dar se poate folosi orice miere (nezaharisită). Adăugați puțină sare și amestecați. Incorporați apoi treptat câte puțin ulei, amestecând circular, ca la maioneză, până rezultă un sos cremos. Adăugați și puțin oțet. Turnați sosul obținut peste salată. Amestecați bine înainte de servire. Dacă nu vă place muștarul, puteți renunța la el, preparând un sos simplu din ulei de măsline, miere și zeamă de lămâie (sau oțet). Adaugam si crutoane si salata este gata
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare