Plăcintă cu lapte
Umblăm în cămara cu amintiri și facem o plăcință cu lapte ca în copilărie. Rapid, pufos, și cu gust puternic de nostalgie.
Ingrediente
300 gr zahăr
1. 5 L de lapte proaspăt de vaca
4 ouă
200 g griș fin
2 pliculețe zahăr vanilat
100 gr unt
Putina sare
2 batoane de scorţişoară
Zeama de la o Iamaie
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Punem laptele la fiert pe foc mic, într-o cratiță care nu lipește, împreună cu zaharul, sare si batoanele de scorţişoară. Cind incepe sa clocoteasca scoatem batoanele de scorţişoară si adăugăm încet și în ploaie, grișul, amestecând continuu. Lăsăm să fiarbă aproximativ 10-15 minute, la foc mic, amestecând din când în când. Luam cratita de pe foc adaugam unt și zahărul vanilat. Amestecăm bine cu telul. Adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine pana se omogenizeaza. Adaugam si zeama de lămâie si amestecam.
Ungem o tava de yena cu unt si punem compozitia de lapte, iar pentru ca tava mea este mica am uns inca o tavita mica rotunda si am pus
Dă plăcinta la cuptorul deja încins și las-o aproximativ 40-45 minute.
Presară, dacă vrei, zahăr pudră deasupra când o scoți, sau niște gem dulce-acrișor. Noi am servit-o asa simpla. Las-o să se răcească înainte de servire.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu