Foietaj cu mere caramelizate


 

Bună dimineața, o reteta ușoară cu mere, scorțișoară si zahar
Foietaj cu mere caramelizate
Ingrediente
aluat de foietaj congelat – 800g
1/2 cana zahar tos ( alb sau brun- cum doriti)
1-2 lingurițe scortisoara
3 mere
6 linguri zahar
1 vanilie
1 lingura coniac
Unt pentru tava
Mod de preparare:
Facem intai merele caramelizate
Curatam merele si le tăiem cuburi.
Punem zahăr in tigaie antiaderenta si lasam sa se caramelizeze, apoi adaugam merele, coniac si vanilie si amestecam
Aluatul  congelat se lasă la dezghetat la temperatura camerei.



Peste foaia de aluat se presara zaharul, apoi praful de scortisoara, trecem peste el cu sucitorului de lemn, pentru ca ingredientele sa se fixeze in aluat. Intoarcem invers aluatul, luam jos folia de plastic si din nou presaram zaharul si scortisoara si presam cu sucitorul.
Indoim aluatul pe lungime, cu  marginile spre interior pana le suprapunem , ca doua jumatati de rulouri, pana le unim. ( arat ca o pereche de ochelari).Daca vreti mai simplu puteti pursi simplu sa rulati aluatul si atat – ca o rulada.
Ungem o tava rotunda cu unt, punem merele caramelizate
Cu un cutit taiem fasii late de 1- 1,5 cm, pe care le asezam peste merele caramelizate
Trebuie asezate la distanta unele de altele, pentru a le  da posibilitatea sa creasca si sa se coaca frumos.



Bagati tava la cuptorul incalzit in prealabil la 175 grade pentru cca 15-20minute (până se observă ca au inceput sa se rumeneasca)
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept



Comentarii

Postări populare