Salata cu portocale si ciuperci


 

Această salată este de inspirație cretană.  Este o combinație foarte interesantă și savuroasă între salată verde, portocale, ciuperci si cașcaval
Ingrediente
1 salată verde
1 - 2 portocale
2 linguri de muștar
1 lingură de miere
2 Ciuperci champignon
ulei, oțet, sare și piper, după gust
Cașcaval ras
Mod de preparare
Desfaceți salata, spălați fiecare frunză în parte sub un jet de apă rece și stoarceți-o ușor. Rupeți-o bucățele mici cu mâinile și puneți-o într-un bol adânc.
Curatam portocale si apoi taiem in jumătate fiecare felie de portocala.   Prajim in putin ulei ciupercile taiate rondele cat sa prinda o culoare aurie. Le lasam sa se raceasca si apoi le punem peste salata, adaugam feliile de portocale . Amestecați-le cu celelalte ingredientele ușor. Într-un bol separat, amestecați muștarul cu mierea de albine. Cea mai bună este cea de salcâm, dar se poate folosi orice miere (nezaharisită). Adăugați puțină sare și amestecați. Incorporați apoi treptat câte puțin ulei, amestecând circular, ca la maioneză, până rezultă un sos cremos. Adăugați și puțin oțet. Turnați sosul obținut peste salată. Amestecați bine înainte de servire. Dacă nu vă place muștarul, puteți renunța la el, preparând un sos simplu din ulei de măsline, miere și zeamă de lămâie (sau oțet). Adaugam si cașcaval ras si salata este gata
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare