Ciuperci caramelizate

O reteta usoara de ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi, se pregateste in 10 minute
Ingrediente:
800 gr ciuperci champignon proaspete
1 lamaie
5 catei de usturoi
1 lingura zahar brun
4 linguri ulei de masline
75 gr unt
150 ml vin alb
1 legatura patrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi scurgeţi-le bine de apă. Apoi le taiem rondele. Incingeţi într-o tigaie mare uleiul de măsline şi puneţi ciupercile taiate rondele Prăjiţi-le la foc mare până când se evaporă toată zeama pe care acestea o lasă, apoi adăugaţi untul şi zahărul şi prăjiţi-le în continuare până când încep să se caramelizeze.
Puneţi în tigaie, peste ciupercile rumenite, vinul alb şi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt. Căliţi ciupercile înăbuşit, la foc potrivit, până când se evaporă tot vinul, după care luaţi tigaia de pe foc.
Puneţi usturoiul pisat, zeama de la o lămâie, potriviţi de sare şi piper, după gust şi amestecaţi ciupercile pentru ca acestea să se aromatizeze bine cu usturoiul şi zeama de lămâie. Serviţi ciupecile calde presărate cu pătrunjelul rămas, tocat mărunt.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare