Panna cotta cu sos de ciocolata


 

O panna cotta delicioasă cu sos de ciocolata este desertul perfect pentru zilele când ai mânca un dulce de casă. Se face rapid şi din puţine ingrediente.
Ingrediente
2 fiole de vanilie
3 foi gelatina
75 g zahar
500 ml smântâna
Ingrediente pentru sos
150 gr ciocolata (de menaj sau amaruie )
250 ml lapte
1 lingurita de amidon de porumb
50-80 gr zahar
un praf de sare
Mod de preparare
Panna cotta
Smântâna, zaharul si vanilia se pun la foc si, când încep sa fiarba, trage vasul de pe aragaz. Adauga gelatina înmuiata în apa. Amesteca bine si pune într-un vas sa se raceasca în totalitate.



Sos de ciocolata
Intai dizolvati amidonul in cateva linguri de lapte din cantitatea data.
Apoi tocati ciocolata s-o aveti la indemana pentru cand ii va veni randul.
Intr-o craticioara puneti laptele impreuna cu zaharul si praful de sare. Cand a inceput sa fiarba,adaugati amidonul ,amestecand continuu. Dupa cateva clocote,stingeti focul, nu este nevoie sa fierbeti mai mult pentru ca amidonul fierbe destul de repede.
Acum e momentul sa adaugati ciocolata tocata. Amestecati bine pana se topeste ciocolata si lasati sosul la racit.
Transferati-l apoi intr-un vas sau o sticla de 500 ml si pastrati-l la frigider.
Am obtinut putin peste 400 ml sos de ciocolata.




Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare