Prăjitură rasturnata cu caise
Astăzi îţi recomand nio reţetă de prăjitura răsturnată cu caise. Se face rapid, iar în maxim jumătate de oră e gata de a fi servită. În plus, este o reţetă excelenta mai ales atunci când se anunţă musafiri neaşteptaţi. Ce este interesant la reţeta e faptul că poţi folosi nu doar caise, ci şi cireşe, vişine, nectarine şi chiar şi prune.
Ingredientele le ai deja în bucătărie. Aşadar, nu este nici un motiv să ocoleşti reţetă de mai jos. Cu numai câţiva lei ai făcut un delicios desert. Spor la gătit şi poftă bună!
Iată o prăjitură uşoară, pe care o poţi prepara mai ales în această perioadă. Se face repede, cu fructe de sezon. Iar dacă nu îţi plac caisele, ai la dispoziţie şi nectarinele ori prunele. (prăjitura este facuta in vara dar am rămas in urma cu scrisul rețetelor)
Ingrediente:
500 gr făină care creste singura
16 caise
140 gr zahăr
200 gr iaurt
130 ml ulei
3 oua
Prima dată trebuie să ungi cu foarte puţin unt o tavă, după care să o tapetezi cu hârtie de copt. Ideal ar fi să ai o tavă rotundă, cu inel detaşabil. Încinge apoi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spală fructele şi coate-le sâmburii. Pune-le în tavă, cu partea bombată în jos. Taie untul Presara apoi 3-4 linguri de zahăr. Lasă totul deoparte, ca să te ocupi de aluat.
Punem uleiul in bol, adaugam ouale si iaurtul si amestecam bine,
adaugam apoi zaharul
si amestecam, apoi adaugam faina si amestecam.
Toarnă aluatul peste fructele din tava şi bagă în cuptor, pentru circa o jumătate de o oră sau până când trece testul cu scobitoarea.
Scoate tava apoi şi răstoarnă rapid pe o farfurie.
Las prăjitura să se răcească, pudrează zahăr pe ea şi serveşte-o.
Eu am facut si ganache de ciocolata si am pus pe deasupra.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu