Rulada de porc cu mere
Stiu ca au trecut sarbatorile, dar am facut aceasta rulada de porc zilele trecute.
Nu exista o lege unde se spune ca rulada de porc se face doar la sărbători, se face cind ai pofta.
Noua ne place foarte si de aceea iata reteta
Ingrediente
1 kg muşchi de porc
4 căţei de usturoi
condimente pentru carne de porc
chimen
Koukounari
1 mar taiat feliuțe
ulei
sare
1/2 pahar apa
1 cana vin alb sec
Cartofi
Varza si morcov pentru salata
Mod de preparare
Crestam carnea pe lung sau cereți macelarului sa o faca, carnea trebuie sa fie deschisa sa o putem rula
Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se condimentează pe toată suprafaţa cu chimen, şi condimentul pentru carne de porc. Se acoperă şi se lasă la rece 2 ore.
Apoi punem feliuțe de mere si koukounari, rulam si strangen bine cu ata mai groasă . Se încinge cuptorul.
Usturoiul se curăţă, se toacă, se pisează cu sare şi se freacă cu apă şi puţin ulei. Cu acest amestec se unge carnea, care se pune apoi în tavă cu puţin ulei şi jumătate de pahar cu apă.
Se dă la cuptor şi se coace circa o oră, la început la foc iute, apoi potrivit. Din când în când se stropeşte friptura cu sosul din tavă, apoi adaugam cartofii iar când e aproape gata se adaugă o cană de vin alb şi se mai lasă 10 minute.
Noi am făcut salara de varza cu morcov si am servit
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu