Ravani in doua culori


ravani reteta originala
Va invit sa vedeti reteta originala de prajitura cu gris/ravani
Prajitura cu gris /ravani
Ingrediente
Pentru blat alb
6 oua
140 gr zahar
50 gr nuca de cocos fulgi
70 gr faina
140 gris fin
3 vanilii
Coaja de portocala
Pentru blatul de cacao
6 oua
140 gr zahar
50 gr cacao
70 gr faina
140 gris fin
3 vanilii
Coaja de portocala
Pentru sirop
300 gr zahar
300 ml apa
1 lamaie
100 gr nuca de cocos pentru decor
Mod de pregatire
Blat
Ungem o tava cu unt si o punem in frigider 20 de minute. Apoi o tapetam cu faina.
Pregatim intai blatul de cacao
Separam oualele.
Amestecam galbenusurile cu 100 gr zahar (pana devine o crema albicioasa). Amestecam albusurile ( spuma ca la bezea) cu 40 g. Zahar. Amestecam faina cu gris si vanilie. Punem 1/2 din albusuri peste galbenusuri si amestecam bine cu o spatula. Adaugam in ploaie faina (care am amestecat o cu gris si vanilie). Adaugam si cealalta jumatate de albusuri si amestecam. Adaugam coaja de portocala si cacao si amestecam bine. Punem compozitia in tava tapetata.
La fel procedam si cu blatul alb
Preincalzim cuptorul la 170°, bagam tava cu blatul de cacao si lasam 5 minute, apoi scoatem tava si adaugam si blatul alb si coacem pentru 20-25 minute.
Sirop
Taiem lamaia pe jumatate. Punem ingredientele la fiert 3 minute.
Blatul trebuie sa fie rece si siropul cald sau invers.
Pentru ca siropul sa patrunda tot blatul va dau un sfat: inveliti tava cu membrana alimentara bine si intoarceti de cateva ori. Taiati in ce forma doriti.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept


 

 

Comentarii

Postări populare