Pâine sarbeasca
Paine sarbeasca
Reteta Lalena, pentru ca mi a placut aspectul am zis sa fac si eu si iata am facut
Ingrediente
250 ml lapte
10 gr drojdie uscata
1lingura zahar
1 lingurita sare
350 gr faina alba
100 gr unt
1 galbenus de ou
2 linguri susan
Mod de preparare
Pregatim ingrediente
Amestecam laptele cald cu drojdia si zaharul lăsați 15 minute la o parte pana drojdia incepe sa faca spuma si se activează.Amestecam
Dupa acest timp adaugam sarea si faina, frământăm aluatul.
Trebuie sa iasa un aluat mai moale nelipicios, acoperim bolul si lasam 30-60 minute, pana isi dubleaza volumul.
Împărțim aluatul in 12 bucati egale.
Formam bilute, lasam sa se odihneasca cateva minute
. Apoi intindem fiecare biluta cu făcălețul, in cercuri cam de aceeasi dimensiune.
Topim untul si lasam putin sa se racoreasca, apoi inmuiati fiecare lipie in untul topit.
Le aranjam intr o tava rotunda, fiecare lipie o suprapunem peste anterioara, la final vom avea o floare.
Lasam la crescut 20 minute, apou ungem cu galbenus si presaram susan.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 25-30 minute, pana se rumeneste frumos.
O lasam sa se raceasca apoi o scoatem pe un platou.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu