Foietaj cu branza dulce
Foietaj cu branza dulce, stafide, coaja de portocala si de lamaie. Imi plac mult pentru ca le pot lua la pachet, sunt gustoase, satioase si nu foarte dulci.
Ingrediente
1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g);
500 gr branza dulce
3 linguri zahar
2 oua
1 ou pentru uns
coaja de portocala la borcan
coaja de lamaie
Mod de preparare
Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.
Pentru crema de branza, se amesteca intr-un castron, branza dulce cu ouale batute bine si zaharul.
Se desface primul aluat si se taie in patrate maricele. Se adauga pe jumatatea fiecarui patrat putina branza, se presara stafide, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan si coaja de lamaie. aducem cealaltă parte peste si apasam putin. Atunci cand il impaturiti, ungeti cu putin ou lateralele foietajului, in jurul branzei, ca sa se lipeasca.
Se asaza in tava se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc.
Se vor mari destul la cuptor, asa ca nu le ingramaditi in tava si le puteti umple generos cu branza, intrucat se umfla destul.
Se pregateste la fel si celalalt aluat
Pofta Buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu