Orez cu lapte

Nu există om căruia să nu îi aducă aminte de copilărie acest desert, orez cu lapte! Mamele noastre, oricât de ocupate erau, nu concepeau să nu pună pe masă un dulce, fie el cât de simplu, așa că apelau la rețete simple, delicioase și care nu necesitau mult timp de pregătire. Să ne întoarcem în anii copilăriei, în bucătăria mamei sau bunicii și să pregătim o porție cremoasă de orez cu lapte!
Rețeta de orez cu lapte este extrem de ușor de pregătit. Este desertul copilăriei cu un gust savuros ce poate fi servit în orice moment al zilei, invitaților de toate vârstele.
Ingrediente
500 ml apă;
250 gr orez;
500 ml lapte;
200 gr zahăr;
2 linguri de unt;
2 vanilii
Dulceata
Mod de preparare
Pune apă la fiert într-un vas care nu lipește. Când apa este în punctul de fierbere, adaugă orezul, amestecă și acoperă vasul. Dă focul de la mare la mediu-mic și lasă așa până când orezul absoarbe apa.



Adaugă laptele, amestecă un pic și lasă pe foc până când și el e absorbit de orez. Din când în când amestecă în orez, pentru a te asigura că nu se lipește, dar și pentru a verifica dacă este fiert.



Înainte de servire, adaugă peste orezul cu lapte și restul ingredientelor: zahărul, untul, vanilia


 
Deasupra porției de orez cu lapte punem câteva lingurițe de dulceață.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare