Chec cu portocale si si glazura

Buna ziua suntem in post dar nu sunt interzise dulciurile , avem multe variante pentru a pregati ceva dulce.
Checul de post este foarte uşor de preparat, nu necesită foarte multe ingrediente şi va fi cu siguranţă o surpriză plăcută pentru cei dragi. Nu necesită preparative speciale şi nici o experienţă foarte mare în bucătărie.
Ingrediente
500 gr  farina up
1 cană zahăr
1/2 cană ulei
1 lingură zahăr vanilat
1 cană apă minerală
1 portocala
1 lingurita scorțișoară
Pentru glazură
1 portocala (doar suc)
4 linguri zahar pudra
Coaja de portocala pentru decor
Mod de preparare
Pregatim ingrediente


 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Punem într-un vas zahărul, uleiul, apa, sucul de portocală si coaja de portocala și zahărul vanilat. 



Amestecăm cu un tel până obținem o compoziție omogenă,adăugăm apoi faina și amestecăm bine.



Punem hartie de copt in tava si apoi punem compozitia .




 

 Coacem compoziția vreme de 45 de minute la foc mediu. Va crapă puțin, să nu va faceți griji așa și trebuie. Îl scoateți din cuptor când este gata și lăsați 10 minute în tavă. Peste 10 minute îl scoateți din tavă și lăsați să se răcorească bine.



Glazura
Punem sucul de portocale in bol apoi adaugam zahăr pudrasi amestecam bine.





Cu această glazura decoram checul nostru, deasupra punem coaja rasa de portocale



Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare