Chec zebra pufos
Un chec zebra pufos și gustos
Ingrediente:
400 gr faina
300 ml lapte
150 ml ulei
200 gr zahar
20 gr cacao
5 oua
1 praf de copt
zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-un bol se sparg ouăle si se bat bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat
, iar cand devin o crema se toarna laptele, in etape si se amesteca in continuare.
Se adauga si uleiul, putin cate putin, iar la final se pun faina si praful de copt. Se amesteca totul bine, pana ce rezulta o compozitie cremoasa. Aceasta se va imparti in 2 cantitati egale, iar in una din ele se adauga cacao si se amesteca, obtinand astfel, doua compozitii de culori diferite. Se tapeteaza o tava cu unt si se monteaza checul, astfel, se pun cam 4 linguri de compozitie alba, peste acestea se pun 4 linguri de compozitie neagra si tot asa, pana cand se termina compozitia. In felul acesta va rezulta un chec, in straturi alternative de alb si negru. Checul se coace timp de 30 e minute, la foc mic, apoi se lasa putin la racit si se scoate din tava.
Pofta buna !
Mulțumesc pentru vizită si te mai aștept!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu