Bomboane din chec de post
Într-o zi de post ne răsfăţăm cu un desert delicios şi aromat. Checul de post cu cacao şi dulceaţă de cireşe este desertul ideal!
Ingrediente:
2 căni făina
2 căni de apă
1 cană de zahăr
200 gr margarina topită
2 plicuri zahăr vanilat
1 plic praf de copt
1 praf de sare
3 linguri cacao
150 gr dulceaţă de cirese
Mod de preparare
Într-un vas se adaugă : margarină , dulceață , zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sare. Se amestecă energic cca 1 min apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se amestecă până se încorporează și obținem o compoziție omogenă. Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt, se adaugă compoziția obținută și se introduce în cuptorul încălzit la 160 C și se lasă la copt cca 30-40 minute.
Se lasă să se răcescă complet apoi se porționează. Se servește rece.
Si pentru ca ne a ramas am zis sa facem si bomboane
Am fărâmițat checul ramas
Am mai adaugat 1 sticluta esenta de rom, 2 linguri cacao, 2 linguri dulceata si suc de portocale. Am amestecat apoi cu mainile umede am facut bomboane.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu