Fasole gigant cu carnati

Fasolea cu carnati sau iahnia de fasole cu carnati mi se pare o mancare tipica pentru sezonul rece, desi as manca-o cu aceeasi placare si vara. Nu o fac foarte des, totusi, iar cand o pregatesc de obicei e cu ciolan. Cu carnati chiar n-am mai facut de foarte mult timp.
Ingrediente:
500 gr fasole gigant uscata
400 gr carnati de casa
3 cepe medii
200 ml bulion de rosii
1 lingurita de zahar
1 lingurita sare
Apa
Mod de preparare
Fasoalea uscata se pune cu o zi inainte , intr-o oala cu apa, in frigider.



 A doua zi se pune la fiert intr-o oala incapatoare, cum multa apa. Separat se mai pune o oala de 3 litri cu apa la fiert. Fasolea se fierbe jumatate de ora, dupa care se scurge de apa in care a fiert.
Apa din oala alaturata, care trebuie sa fie clocotita, se pune peste fasole. De ce punem apa fiarta? Pentru ca daca puneti apa rece, fasolea se va intari si o veti fierbe degeaba in continuare.
Adaugam si lingurita de zahar- asta-i o smecherie ca fasolea sa se inmoaie mai repede.  Lasam fasolea sa fiarba sub capac, la foc mic vreo ora si jumatate-doua, in functie de fasole.
Intre timp pregatim si carnatii, tocam ceapa marunt si punem la calit in tigaie


, apoi taiem carnatii bucatele si punem peste ceapa si lasam 5 minute 



 adaugam apoi bulionul


 si putina zeama de la fasole lasam sa dea un clocot.


 
Punem apoi carnatii cu sosul de bulsion peste fasole si mai lasam sa fiarbă 10 minute.




 
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare