Turte in tigaie
Asta este cea mai bună și rapidă rețetă pentru gogoşi de post pufoase și aromate! Sunt ieftine, se fac fără efort și sunt desertul perfect pentru zilele în care ții post dar vrei să te răsfeți cu ceva dulce!
Ingrediente
1 kg faină;
500 ml apă (călduţă, neapărat!);
2 pliculețe drojdie uscata
80 ml ulei;
3-4 linguri zahăr;
2 fiole esență de vanilie;
1 praf de sare.
Mod de preparare
Se dizolvă drojdia în puțină apă călduță.
Combină, într-un vas măricel, făina și sarea. Adaugă drojdia diluata în apă călduță, esența, uleiul.
Toarnă, treptat și amestecă continuu, restul de apă călduță, până obții un aluat omogen și lipicios, dar care nu se lipește de mâini.
Acoperă cu un prosop (umezit, de preferat) și lasă gogoșile la dospit până își dublează volumul.
Unge masa de lucru cu puțin ulei. Pune aluatul de gogoși de post, mai frământă de 2-3 ori și întinde-l cu sucitorul. Formează, cu paharul, gogoșile. Lasă să mai crească 2-3 minute.
Încinge ulei într-un vas înăltuț și pune la prăjit gogoșile.
Când sunt gata, scoate-le pe un șervet de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei,
pudrează-le cu zahăr vanilat și gogoșile sunt numai bune de servit!
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu