Rulada cu crema de brânză și gem
Rulada cu crema de brânză și gem, un dulce rapid și delicios
Aceleași ingrediente folosim și pentru cea de vanilie , dar fără cacao
Ingrediente
Pentru crema
1 lingurita esenţă migdale
200 gr zahăr pudră
2 gălbenuşuri
200 gr frişcă naturală
250 gr brânză mascarpone
2 -3 linguri gem
Pentru aluat
1 plic zahăr vanilat
2 linguri cacao
1 praf sare
2 linguri făină
4 linguri zahăr pudră
4 ouă
Mod de preparare
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se bat bine cu mixerul şi, la sfârşit, se adaugă făina şi cacaua cernute.
Compoziţia de ruladă se toarnă în tava tapetată cu făină şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă la foc mic.
Între timp, se prepară crema. Se pun gălbenuşurile într-un bol şi se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă esenţa de migdale şi brânza mascarpone. Se amestecă şi, la sfârşit, se adaugă frişca.
Foaia de ruladă se scoate din tavă, se rulează şi se lasă să se răcească, apoi se umple cu crema şi gem
Apoi se rulează din nou , se pune la rece, apoi se taie
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept.
Aceleași ingrediente folosim și pentru cea de vanilie , dar fără cacao
Ingrediente
Pentru crema
1 lingurita esenţă migdale
200 gr zahăr pudră
2 gălbenuşuri
200 gr frişcă naturală
250 gr brânză mascarpone
2 -3 linguri gem
Pentru aluat
1 plic zahăr vanilat
2 linguri cacao
1 praf sare
2 linguri făină
4 linguri zahăr pudră
4 ouă
Mod de preparare
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se bat bine cu mixerul şi, la sfârşit, se adaugă făina şi cacaua cernute.
Compoziţia de ruladă se toarnă în tava tapetată cu făină şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă la foc mic.
Între timp, se prepară crema. Se pun gălbenuşurile într-un bol şi se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă esenţa de migdale şi brânza mascarpone. Se amestecă şi, la sfârşit, se adaugă frişca.
Foaia de ruladă se scoate din tavă, se rulează şi se lasă să se răcească, apoi se umple cu crema şi gem
Apoi se rulează din nou , se pune la rece, apoi se taie
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu