Λαδοψομο sau pâine cu ulei
Ce este mai bun decât pâinea calda
Noua ne place foarte mult pâinea făcută în casa asadar încă o reteta de paine
Ingrediente
100 ml ulei de măsline
400 ml apa călduță
2 pliculețe drojdie uscata
1 lingura sare
1 lingurita zahar
800 gr faina alba
Alte mirodenii : oregano
Mod de preparare
Într un bol Diluăm drojdia in apa călduță, adaugam ulei, sare si zahar, dacă dorim pune și Oregano, amestecam ușor și adaugam încet încet și faina și frământăm pana avem un aluat elastic. Lăsăm 40 minute sa crească, apoi frământăm ușor sa iasă aerul, facem franzele, le punem în tava unsa cu ulei și mai lasă să crească înca 30 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Coacem pâinea la 180 de grade (aer) pentru 30 de minute
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Τι καλύτερο από ζεστό χειροποίητο ψωμί!!
ΥΛΙΚΑ:
100ml ελαιόλαδο
400ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1κουταλιά τής σούπας αλάτι
1κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
800γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το αλάτι και την ζάχαρη αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη και θυμάρι! ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει και ξεφουσκωνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε σε καρβέλι η ότι άλλο σχέδιο μάς αρέσει.Αφήνουμε να φουσκώσει ακόμη μισή ώρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.Πάντα μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη η λίγο λιγότερο! Θα δείτε στο ζύμωμα!
Καλή σάς επιτυχία!
Comentarii
Trimiteți un comentariu