Gem de mere acrișoare

Bună dimineața, pentru ca avem mere în gradina a zis sa facem gem
Ingrediente
1 kg mere,
600 gr zahar,
3 plicuri zahar vanilat,
scortisoara (dupa gust)



Mod de preparare
Se spala merele bine, dupa care se razuiesc
Se pun intr-o cratita si se adauga zaharul peste ele.
Se lasa aproximativ 30 min, pana isi lasa siropul, apoi se pun la foc mic.


Se adauga zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca bine.
Se va avea grija sa se amestece cat mai des pt a nu se prinde de fundul cratitei, mai ales spre final.
Cand incepe sa se lege siropul, se va lua o cantitate mica si se va pune pe o farfurie pt a-l incerca. Daca aste aproape gata, se va amesteca continuu pana la final, urmarind sfaramarea bucatelelor de mere, astfel incat sa se obtina consistenta unui magiun.


Cand este gata, se oprește focul, se lasa putin sa se raceasca dupa care se va pune gemul in borcane.
La final borcanele se vor infasura intr-un prosop curat si se vor lasa la racit. Este bine ca la inceput sa se tina putin borcanele asezate pe capac (aproxmativ 5 min).
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 

Comentarii

Postări populare