Humus sau pasta de naut


 

Humus este un preparat de proveniență orientală, foarte îndrăgit și la noi. Rețeta de humus este una simplă, dar foarte gustoasă și sățioasă.
Humus se face după o reţetă orientală, foarte bună și pentru zilele de post, dar și pentru oricând vrei să mănânci ceva gustos și hrănitor.  În mod tradițional, humus se face din piure de năut, pastă de susan, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente precum usturoi și, uneori, chimion.
Humusul este simplu de preparat, iar, dacă vrei să reduci și mai mult timpul de preparare, poți opta pentru năut la conservă, care are același gust ca și cel proaspăt fiert.
Ingrediente
500 gr năut
sucul de la 2 lămâi (optional)
100 ml ulei
2 linguri semințe desusan
Apă pentru fiert
Sare
Mod de preparare
Cu o seara înainte de preparare, se pune nautul în apa rece. A doua zi se scurge si se pune la fiert, iar când boabele s-au înmuiat, se scurg si se mixează.


Se adaugă semințele de susan
Se adauga sucul de lamâie (optional) si uleiul în timp ce se continua mixare, pou se adaugă sarea



Se scoate pasta într-un bol sau o farfurie. 



Humus- beneficii și număr de calorii
Gustos și ușor de preparat, humusul trebuie însă consumat cu prudență. Asta pentru că 100 de grame de humus au aproximativ 420 de calorii. Chiar și așa, năutul, ingredientul principal din humus are nenumărate beneficii pentru sănătate și este o sursă de proteină vegetală excelentă.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare