Mâncărica de conopida
Bună dimineața, pentru ca suntem în post va aduc o reteta, delicioasă
Mâncărica de conopida
Ingrediente
1/2 pahar ulei
1 1/2 conopida
1 - 2 cepe
1 morcov
2 cartofi
1 pahar suc de roșii
1 foaie dafin
Sare piper
1 lingurita zahar
2 pahare apa
Mod de preparare
Curatam, spalam ceapa, cartofii și morcov.
Ceapa o taiem marunt
Cartofii ii taie cubulețe
Morcovul îl razuim.
Curatam conopida și o taiem buchetele, apoi le punem în lighean cu apa și 1/4 pahar oțet pentru 10 minute. Spalam și lăsăm in strecurătoare sa se scurgă.
Într o cratiță dubla, punem ulei și apoi ceapa, la foc mediu și lăsăm pentru 5-6 minute.
Adaugam cartofii tăiați cubulețe, morcovul razuit, foaia de dafin și sotam pentru 2-3 minute.
Apoi adaugam conopida și sucul de roșii. Adaugam sare și piper, apa și zahar și punem capacul, lăsăm sa fiarbă la foc potrivit pentru 20 de minute pana se înmoaie cartofii și se leagă sosul.
Mâncarea de conopida se mănâncă simpla ca o masă ușoară (pentru cei care sunt la dieta), cu brânză și piane crocanta, sau se serveste cu orez.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu