Plăcintă cu mere
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Este reteta de la mama, dar nu am reușit sa o fac, asadar uite ca I a venit rândul
Ingrediente
Ingrediente pentru foile de placinta:
14 linguri ulei
10 linguri apa
21 linguri faina
un varf cutit sare
Ingrediente pentru umplutura
1 kg mere
1 cana zahar
1 lingura scorțișoară
1/2 lămâie
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam 14 linguri cu faina, 10 linguri apa, 7 linguri ulei si un varf de cutit de sare. Vom obtine un aluat potrivit de tare.
Intr-un alt castron amestecam foarte bine 7 linguri ulei cu 7 linguri faina, pana obtinem un fel de crema.
Diin aluat intindem o foaie pe care o acoperim cu crema din ulei si faina.
Rulam aluatul si il lasam sa se odihneasca timp de 30 minute.
Dupa expirarea acestui timp, impartim aluatul in doua si intindem doua foi.
Observati cum aluatul banal si obisnuit se transforma intr-un aluat de foietaj in toata regula , cu foite subtilere si transparente.
Pentru umplutura
Spălăm a merele și le dam pe răzătoare, direct în cratiță dubla , punem zeama de lămâie, zahar și scorțișoară și punem pe foc mediu.
Împărțim aluatul în doua
Întindem prima parte, o punem în tava
Ungem cu umplutura de mere, întindem a doua foaie și punem peste umplutura si bagam la caldura cuptorului incins dinainte, pe raftul de sus, la foc mediu, pana se bronzeaza frumusel.
Pudram cu zahar pudra si servim. Este delicioasa atat calda cat si rece. Un desert perfect pentru o zi de post.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita
Comentarii
Trimiteți un comentariu