Prăjitură Fanta (modificata)
Este ușor de făcut și destul de ieftină, din câteva ouă, făină, niște brânză și suc de portocale iese minunea numită Fanta.
Îmi aduc aminte cu drag și cu nostalgie de această prăjitură Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao. De fiecare dată, fără excepție, aveam porțiile stabilite dinainte, asta pentru că copii fiind mereu ne “băteam” pe această delicatesă. Gust ușor dulce acrișor al cremei de brânză în combinație cu blatul cu cacao, este perfecțiunea unui desert răcoritor și sățios în același timp.
Era una din cele mai populare, odată cu apariția băuturii cu același nume.
Dar ce te faci cind ai comanda de aceasta prăjitură dar nu ai toate ingredientele. Adaptezi reteta la ce ingrediente ai. Adica acestea
Asadar sa vedem ce ne a ieșit
Ingrediente pentru blat
3 oua
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
2 cani faina
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
Ingrediente pentru sirop
3 linguri zahar
1 lingurita coniac
1 lingurita ness
1 pahar apa
Ingrediente pentru crema alba
250 gr crema de brânză
120 gr zahar pudra
Ingrediente pentru jeleul de portocale:
650 ml fanta sau suc de portocale
80 gr zahăr tos
Un plic de 50 gr de budincă de vanilie
10 gr amidon
Zeama de la o jumătate de lămâie
Mod de preparare pentru blat
Ouale intregi se amesteca cu zaharul si se mixeaza puțin. Se adauga laptele si uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hârtie de copt
Se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor și lăsăm sa se raceasca.
Mod de preparare pentru sirop
Punem zaharul in craticioara și lăsăm pana devine lichid amestecând mereu, adaugam apa, ness și coniac și amestecam. Luam de pefoc și insiropam blatul.
Mod de preparare pentru crema
Punem crema de brânză și zahar pudra in bol și amestecam bine.
Turnăm crema peste blatul rece și dăm la frigider.
Pentru jeleul de fanta:
Punem toate ingredientele într-o crăticioară și fierbem la foc mediu amestecând încontinuu până dispare culoarea tulbure și devine translucidă. Reducem focul la minim și mai fierbem 1 minut.
O dăm jos de pe foc și o lăsăm să se tempereze după care o turnăm peste crema de brânză.
Dăm din nou la frigider pentru o oră după care putem tăia și servi.
Simplu, rapid și gustoooos! Așadar, spor la treabă și poftă bună!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu