Cozonac turcesc cu brânză


 

În urma cu 15 ani am fost in Turcia că turist, dimineața mergeam la o cafenea sa mi beau si mi aduceau ceva dulce lîngă. Intr-una din zile mi au adus cozonac cu braza. Am cerut rețetă si mi au dat o. Dar am scris o pe o hârtiuță. Și am căutat o foarte mult timp, ieri am găsit o intre o punguța cu amintiri. Dar să lăsăm vorba Și sa va las rețetă.
Ingrediente:
800 gr faina
2 oua
250 ml lapte
2 linguri cu zahar
12 g drojdie uscata
2 linguri cu unt topit
4 linguri cu ulei
1/4 lingurita cu sare
pentru umplutura:
1 lingura coniac
700 gr brânză
100 gr zahar
50 gr unt
1 lingura scortisoara
1/2 lămâie (sucul)
1 cana migdale
1 cană stafide
3 vanilii
Mod de preparare:
Pentru aluat, frământă toate ingredientele enume­rate. Lasă aluatul să crească la loc călduţ, ferit de curenţii de aer, pentru 90 de minute. Intre timp, facem umplutura.
Punem migdalele în Blender și le facem faina
Faramam brânză cu furculiță sau o dam pe răzătoare. Adaugă zahărul, scorţişoara şi sucul de lămâie. Topim untul și adaugam. Apoi punem migdalele, vanilie  și coniac. Răstoarnă aluatul pe masa de lucru unsă cu ulei şi împarte-l în două sau trei bucăţi, potrivi­te pentru tăvile pe care le ai.



Intinde aluatul şi acope­ră fiecare foaie cu umplutura de brânză și stafide . Rulează strâns şi pune într-o tavă unsă cu ulei.


Lasă din nou la crescut, de data asta până îşi du­blează volumul. Dă cozonacii la cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumenesc (45-60 de minute). 



Taie doar după ce s-au răcit.
Pofta buna!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare