Gogosi cu ciocolata
Cînd ai pofta de gogosi cu ciocolata ce faci , te pui pe treabă nu i așa ?
Hai sa vedem ce iese
Ingrediente
450 gr făină
125 ml lapte
1 cubuleţ drojdie de bere
50 gr zahăr tos
50 g unt
1 pachet zahăr vanilat
2 ouă
sare
1 gălbenuş
2 linguri smântână
200 gr cremă de ciocolată ( nuttela sau finneti)
1 litru ulei pentru prăjit
Biscuiți sau nuca rasa
100 gr nuttela pentru servit
Mod de preparare
Se cerne făina într-un vas. Se înmoaie drojdia cu o lingură de lapte şi cu o jumătate linguriţă zahăr, apoi se lasă să crească la cald. Zahărul şi zahărul vanilat se dizolvă în lapte călduţ.
Făina se amestecă cu laptele, drojdia, ouăle bătute cu un praf de sare, smântâna şi untul înmuiat. Aluatul se frământă şi se lasă jumătate de oră într-un loc cald, la dospit.Se mai frământă aluatul încă o dată, apoi se întinde o foaie groasă de 1 cm, din care se taie rondele. Crema de ciocolată se pune între două bucăţi de aluat, având grijă să fie bine lipite. Se mai lasă 15 minute la dospit şi se prăjesc pe rând, în ulei încins, la foc potrivit.
Se pune 100 Gr nuttela in bol și se pune in microunde pentru 40 de secunde.
După ce gogoșile sunt gata , punem nuttela peste și presărăm biscuiți sau nuca rasa
Pofta buna!!!!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu