Salata de fructe



Atunci cand ti-e pofta de ceva dulce, sanatos si delicios incearca o salata de fructe . Daca nu ai incercat insa sa pregatesti asa ceva acasa, ar fi bine sa stii ca este una dintre cele mai simple deserturi pe care le poti pregati acasa. Daca vrei sa pregatesti cea mai gustoasa salata de fructe, iata cateva sfaturi pe care sa le aplici in prepararea ei. 
Salata de fructe poate fi pregatita in tot timpul anului, cu diferite fructe pe care le poti gasi in supermarket-uri si piete in tot timpul anului. La baza aceasta salata este un amestec de fructe, in a caror zeama amestecata se adauga o cantitate de alcool si un dressing, in functie de preferinta. Se poate opta pentru un adaos de zahar si pentru ornarea cu frisca. 
Daca vrei sa prepari o salata de fructe vei avea nevoie in primul rand de fructe proaspete, de tipuri diferite: mere, ananas, kiwi, pepene, banane, struguri, mandarine , piersici, nectarine , stafide etc. Cantitatile de fructe le vei decide tu, in functie de cata salata vrei sa obtii si in functie de gustul pe care il vrei in final: daca vrei ca salata sa fie mai acrisoara, vei pune mai multe portocale, daca o vrei mai dulce, vei adauga mai multe fructe dulci, daca iti place mai aromata, vei folosi mai multe fructe de kiwi, portocale, avocado, ananas
Ingrediente
1 kiwi
1 banana
1 nectarina
Câteva stafide
Câteva boabe de struguri
1 cutie de ananas
2 linguri coniac sau brandy
Frișcă
Puțin zahăr (opțional)
Mod de preparare
Pentru inceput, curata fructele de coaja si samburi, iar daca folosesti fructe din conserve, desfa conservele si scurge fructele. Taie-le in cubulete si pune-le intr-un vas larg. Adauga si zeama care a curs in timp ce taiai fructele. Amesteca fructele usor. 
Adauga cateva linguri de alcool (rom sau lichior, coniac brandy ) si amesteca din nou. Gusta sa vezi daca salata mai are nevoie de zahar, iar daca simti nevoia, adauga putin zahar. 
Daca simti nevoia, poti adauga si putina esenta de vanilie.
Acopera vasul si da-l la frigider, unde va trebui sa il lasi cel putin o ora, astfel incat in fructe sa poata intra si aromele pe care tocmai le-ai adaugat. Dupa ce scoti salata de la frigider, o poti servi fie ca atare, fie ornata cu un mot de frisca.




Comentarii

Postări populare