Oua ochiuri cu salata


Ouale ochiurile, la fel ca in cazul cartofilor prajiti, constituie un preparat simplu, dar care poate fi ratat rapid, din neatentie Ochiurile semi-crude sau arse pe margini sunt preparate neplacute, pe care nu vrea nimeni sa le manance.
Ochiurile se fac rapid si trebuie servite imediat, altfel isi pierd savoarea. De aceea este important sa ai la indemana toate ingredientele. Daca servesti ochiurile cu paine prajita sau salata, ar fi bine sa o pregatesti de dinainte sau in timp ce faci ouale. O sa spuneți ca toată lumea știe să facă ochiuri dar uite ca sunt câteva secrete care trebuie știute
Ingrediente
2-4 oua
1 roșie
1 castravete
1 ceapă
Sare
Ulei
Oregano
Cașcaval ras
Unt
Mod de preparare
Spala Roșia și castravetele , curata ceapa și taie pentru salata , punem in bol , sare piper și oregano , rosia , castravete și ceapa , apoi punem ulei și amestecam
Incinge tigaia si pune unt
Pentru ochiuri gustoase poti folosi unt, ulei sau un amestec de unt si ulei. Foloseste o tigaie antiaderenta si incalzeste-o putin, astfel incat untul sa devina spumos odata ce se topeste. Nu incinge, insa, tigaia foarte tare, deoarece untul se va arde si vei obtine un preparat negricios si cu miros urat .
Adauga ouale
Sparge oul, de preferinta pe o suprafata plana si pune-l usor in tigaie, astfel incat galbenusul sa ramana intreg. Da focul mic spre mediu, acopera tigaia cu un capac si asteapta 1 minut, 1 minut si jumatate. Ochiul este gata atunci cand pelicula care acopera albusul si galbenusul capata o culoare laptoasa. Poti adauga cu o lingura cateva picaturi de unt din tigaie peste albus, pentru ca acesta sa se faca mai repede.
Cu o spatula lata, ridica oul si intoarce-l pe partea cealalta. Inchide focul si tine oul intors cam 20 de secunde, sa se faca in caldura din tigaie.
O alta posibilitate este sa dai drumul oului in tigaie si sa le lasi sa se faca pe o singura parte. Cu un minut inainte sa le iei de pe foc, fara sa le fi intors pe partea cealalta, pune capacul peste ele, astfel incat galbenusul sa se faca bine, iar conturul sa devina ferm.
Punem pe o farfurie, presărăm cașcaval ras și lîngă oua punem salata .
Pofta buna

*** important

Daca faci mai multe ochiuri, foloseste o tigaie mare, pentru ca ouale sa aiba spatiu intre ele. Exista si tigai special concepute pentru ochiuri, cu patru sau mai multe cavitati rotunde. Astfel de tigai elimina problema lipirii ochiurilor intre ele, precum si pe cea a formei neregulate.
Ochiurile pot fi servite simple sau folosite in diverse retete, precum aperitivele de tip sandwich cu ochiuri sau ochiurile nemtesti cu sunca.

Comentarii

Postări populare