Cataifi turcesc sau grecesc


Ai pofta de un dulce puternic, bogat si insiropat? Atunci e musai sa fie turcesc sau grecesc ! Reteta asta de cataif e exact ce cauti. Este cel mai bun dulce ( nerecomandat persoanelor care au diabet)
Ingrediente
500 gr fidea
200 gr branza de vaci
300 gr unt topit plus o lingura  pentru tava
200 gr zahar pudra
esenta de vanilie
100 Gr marmelada
250 Gr nuca tocata marunt
coaja rasa a unei lamai
Pentru sirop
2 pahare apa
2 pahare zahar
sucul unei lamai
Mod de preparare
Fideaua se pune intr-un vas, se marunteste intre palme si se toarna peste ea untul topit. Se amesteca bine si se lasa asa sa se imbibe fideaua de grasime.
Branza se faramiteaza si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, coaja de lamaie, nuca tocata și marmelada.
Facem rulouri , punem compoziția de brânză pe fidea și le rulam ( se poate face și simplă, adică 1/2 de fidea apoi compoziția de brânză și apoi restul de fidea).  In tava de copt unsa cu un se pun rulourike de cataifi.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și  coacem 25 de minute.
Intre timp, se fierb ingredientele pentru sirop si se toarna peste prajitura imediat ce s-a copt. Se lasa sa se raceasca si se serveste.

Comentarii

Postări populare