Ciorba de fasole cu praz
Este post și vrei o ciorba de fasole altfel iată rețeta mea
Ingrediente
500 gr fasole albă cu bobul mic
500 gr suc de roşii
2 praz
2 ardei gras
1 radacina ţelină
1 ceapă
2 morcovi
3 căţei de usturoi
sare
piper
4 lingura ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Se spală fasolea în apă caldă și apoi se lasă de seara până dimineața să se înmoaie. A doua zi se pune la fiert în 3-4 ape, ca să se elimine toxinele.
Separat, se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Se călesc în ulei, se înăbușă cu puțină apă și se adaugă fasolea fiartă. Se umple oala cu apă, se adaugă sare și un praf de piper și se pune să fiarbă, la foc mic. Prazul se curăță și se taie rondele, apoi se pune în oală la fiert.
Peste legumele fierte, se adaugă sucul de roșii, se condimentează cu sare și piper și se mai dă în clocot 10 minute. Ciorba de fasole se servește cu pâine și ceapa
Comentarii
Trimiteți un comentariu