Dulceață de lamaie

Daca nu ai incercat pana acum dulceata de lamai trebuie sa faci. Atat pentru aroma si continutul de vitamina C, cat si pentru faptul ca arata deosebit de orice alta dulceata. Parca ai manca chihlimbar.Se face repede și ușor ,numai câteva timpul de așteptare este de 24 de ore, dar merita acest efort, pentru zilele de post sau chiar atunci cînd ai pofta de clatite
Ingrediente
2 kg lamai galbene,
2 kg zahar
3 vanilii
1 bat de scorțișoară
2 pahare apa
Mod de preparare
Lamaile se spala, taie in doua, se scot samburii, se taie in felii subtiri.
Se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se lasa la macerat 24 de ore, schimband apa o data la fiecare 5 ore.
Dupa cele 24 de ore, se scurg, se pun intr-un vas cu zaharul , vanilia și scorțișoară si se pun la fiert, cateva ore, pana se formeaza un sos dens.
Se pune calda in borcane curate, se inchid ermetic. Este bine sa sterilizati borcanele inainte de utilizare.

Comentarii

Postări populare