tort ecler
Tort ecler cu ganache de ciocolata
Învaţă cum să prepari un tort ecler cu ciocolată, cu celebrul aluat opărit, atât de gustos şi rafinat, după o reţetă simplă şi rapidă.
Ingrediente
Pentru aluat oparit
250 gr faina
500 ml apa
200 gr unt
4 oua
1 praf de sare
Pentru crema ganache
500 ml frisca lichida
400 gr ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Pentru aluatul opărit se pune apă la fiert, cu bucăţi de unt şi un praf de sare. Când untul s-a topit, daţi cratiţa deoparte şi adăugaţi făina în ploaie, amestecând.
Se pune din nou cratiţa pe foc şi se amestecă aluatul până devine lucios şi alunecos. Se dă deoparte şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă ouăle pe rând. Se întinde aluatul opărit cu un făcăleţ şi se taie ce forma doriți, eu le am tăiat cu o forma dreptunghiulara
Se tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt şi se pun dreptunghiurile din aluat, apoi punem tava la copt, la foc mediu, circa 30 de minute. Se scot şi se lasă la răcit.
Pentru crema ganache, punem jumătate din frişca lichidă şi ciocolata la topit pe foc mic. Restul de frişcă se bate bine, apoi se încorporează jumătate din frişcă în crema ganache şi se bate cu mixerul până avem o cremă spumoasă.
Aceasta cremă se pune între cele două blaturi din aluat opărit.
Se ornează tortul cu ganache.
Comentarii
Trimiteți un comentariu