Pasca cu urda si gris
Fără făină, fără grăsime în exces! Încearcă această reţetă de pască fără aluat cu urda şi stafide - îţi garantăm că musafirii tai vor fi daţi pe spate!
În plus, e foarte uşor de preparat şi nu ai nevoie de multe ingrediente. Pasca fără aluat cu urda și gris este un desert minunat pentru masa de Paşte, dar poate fi pregtită cu orice ocazie, pentru că este un desert uşor şi răcoritor, numai bun pentru începutul sezonului cald.
Ingrediente
600 gr urda
3 ouă
150 gr zahăr
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
coaja rasă de la o jumătate de portocală
1 vârf de cuţit de sare
200 gr stafide înmuiate în prealabil în 200 ml wisky
3 vanilii
200 ml smântână lichida
130 Gr gris
Unt pentru tava și pesmet
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
Apoi ne ocupăm de pască:
amestecăm bine urda cu zahărul, adăugăm ouăle, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele, smântână şi grisul şi amestecăm până se omogenizează compoziţia cu ajutorul unei linguri de lemn.
Se unge apoi tava cu puţin unt şi se tapetează cu pesmet pe fund (dar puteţi renunţa la această etapă dacă tava este antiaderentă), după care se adaugă amestecul de brânză cu gris
Se lasă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute, până capătă o crustă aurie.
Se lasă să se răcească, apoi se pune o farfurie şi se ornează cu zahăr pudră.( Daca doriți, noua ne place fara )
În plus, e foarte uşor de preparat şi nu ai nevoie de multe ingrediente. Pasca fără aluat cu urda și gris este un desert minunat pentru masa de Paşte, dar poate fi pregtită cu orice ocazie, pentru că este un desert uşor şi răcoritor, numai bun pentru începutul sezonului cald.
Ingrediente
600 gr urda
3 ouă
150 gr zahăr
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
coaja rasă de la o jumătate de portocală
1 vârf de cuţit de sare
200 gr stafide înmuiate în prealabil în 200 ml wisky
3 vanilii
200 ml smântână lichida
130 Gr gris
Unt pentru tava și pesmet
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
Apoi ne ocupăm de pască:
amestecăm bine urda cu zahărul, adăugăm ouăle, coaja de lămâie şi de portocală, stafidele, smântână şi grisul şi amestecăm până se omogenizează compoziţia cu ajutorul unei linguri de lemn.
Se unge apoi tava cu puţin unt şi se tapetează cu pesmet pe fund (dar puteţi renunţa la această etapă dacă tava este antiaderentă), după care se adaugă amestecul de brânză cu gris
Se lasă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute, până capătă o crustă aurie.
Se lasă să se răcească, apoi se pune o farfurie şi se ornează cu zahăr pudră.( Daca doriți, noua ne place fara )
Comentarii
Trimiteți un comentariu