Placinta cu brânză dulce
Plăcintă cu brânză dulce de casă! Ingredientul secret care o face gustoasa sunt stafidele
Dacă îţi plac prăjiturile cu brânză, trebuie să încerci şi această plăcintă delicioasă cu brânză dulce, nuca , lămâie şi stafide. E foarte bună şi se face uşor! Iată reţeta!
Ingrediente
Pentru aluat:
300 gr făină
120 gr margarina
1 lingura zahar
2 linguri smântâna
Pentru uns:
2 linguri smântâna
Pentru umplutura:
500 gr brânza de vaci
2 linguri smântâna
150 gr stafide aurii
1 plic zahar vanilinat
3 oua
coaja rasa si zeama de la o lămâie
300 gr nuca
Pentru tava:
1 lingurita margarina
1 lingura faina
Mod de pregatire
Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul si smântâna si margarina si se framânta un aluat potrivit, din care se întinde o foaie mare pe care o lasam 20 minute sa se usuce.
Se amesteca galbenusurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat , coaja si zeama de lămâie.Se adauga albusurile batute spuma si stafidele.
Se toarna umplutura peste foaia si se întinde pe toată foaia. Rulam foaia si o întoarcem sa fie rotunda, se unge cu smântâna si se da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Trucul din aceasta reteta este sa pui stafide in loc de zahar. Micsorand susbstantial cantitatea de zahar si inlocuind cu stafide vei obtine o placinta, pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa.
Dacă îţi plac prăjiturile cu brânză, trebuie să încerci şi această plăcintă delicioasă cu brânză dulce, nuca , lămâie şi stafide. E foarte bună şi se face uşor! Iată reţeta!
Ingrediente
Pentru aluat:
300 gr făină
120 gr margarina
1 lingura zahar
2 linguri smântâna
Pentru uns:
2 linguri smântâna
Pentru umplutura:
500 gr brânza de vaci
2 linguri smântâna
150 gr stafide aurii
1 plic zahar vanilinat
3 oua
coaja rasa si zeama de la o lămâie
300 gr nuca
Pentru tava:
1 lingurita margarina
1 lingura faina
Mod de pregatire
Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul si smântâna si margarina si se framânta un aluat potrivit, din care se întinde o foaie mare pe care o lasam 20 minute sa se usuce.
Se amesteca galbenusurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat , coaja si zeama de lămâie.Se adauga albusurile batute spuma si stafidele.
Se toarna umplutura peste foaia si se întinde pe toată foaia. Rulam foaia si o întoarcem sa fie rotunda, se unge cu smântâna si se da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Trucul din aceasta reteta este sa pui stafide in loc de zahar. Micsorand susbstantial cantitatea de zahar si inlocuind cu stafide vei obtine o placinta, pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu