Banana bread
Altă luna ,altă provocare. Provocare inițiată de Ștefania
Pentru provocarea "Week-end cu spor" initiata de Stefania care are acest blog https://www.stefyharnicutza.ro/ si gazduita luna aceasta de Cristina Iuliana Pana care are acest blog
http://retete.panacris.ro/
Așa că buna noastra prietena ne a propus următoarele secțiuni:
http://retete.panacris.ro/recipe_type/aperitive/
http://retete.panacris.ro/recipe_type/fel-principal/
http://retete.panacris.ro/recipe_type/dulciuri/.
Iar pentru rețeta de suflet:
Prajitura copilariei, nelipsita de sarbatori, chiar si anul acesta!
http://retete.panacris.ro/recipes/isler-cu-crema-de-nuca/
Buna ziua de mult am vrut sa incerc aceasta rețetă dar timpul este cel mai mare dușman al meu.
Uite că azi i a venit rândul, multumesc din suflet draga mea
Ingrediente
2 Banane foarte coapte
2 Ouă
200 Gr Zahăr tos
200 Gr Făină albă de grâu
100 gr Unt
1 Zahăr vanilinat
Esență de vanilie
1 Praf de copt
1/2 linguriță Sare de mare
Mix de condimente pentru turtă dulce,
100 gr Arahide crude decojite (opțional)
100 gr ciocolata cu lapte
Zahar pudra
Mod de preparare
Într-un vas înalt se mărunțesc bananele, de preferat foarte coapteee. Apoi se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă energic, până se înglobează toate ingredientele. Apoi se adaugă făina, praful de copt și se amestecă ușor, până ce se încorporează. Arahidele curățate se adaugă și se amestecă până ce se înglobează în aluat. ( Dacă doriți să puneți, eu nu am pus alune ) Rupem ciocolata bucatele și punem peste compoziție amestecam usod. Aluatul obținut se toarnă într-o formă de chec, tapetată cu foaie de pergament sau putin unt și făină. Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la foc mediu, 180 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor și se lasă la răcit în formă, apoi se pudrează cu zahăr praf. Spor și poftă bună!
http://retete.panacris.ro/
Așa că buna noastra prietena ne a propus următoarele secțiuni:
http://retete.panacris.ro/recipe_type/aperitive/
http://retete.panacris.ro/recipe_type/fel-principal/
http://retete.panacris.ro/recipe_type/dulciuri/.
Iar pentru rețeta de suflet:
Prajitura copilariei, nelipsita de sarbatori, chiar si anul acesta!
http://retete.panacris.ro/recipes/isler-cu-crema-de-nuca/
Buna ziua de mult am vrut sa incerc aceasta rețetă dar timpul este cel mai mare dușman al meu.
Uite că azi i a venit rândul, multumesc din suflet draga mea
Ingrediente
2 Banane foarte coapte
2 Ouă
200 Gr Zahăr tos
200 Gr Făină albă de grâu
100 gr Unt
1 Zahăr vanilinat
Esență de vanilie
1 Praf de copt
1/2 linguriță Sare de mare
Mix de condimente pentru turtă dulce,
100 gr Arahide crude decojite (opțional)
100 gr ciocolata cu lapte
Zahar pudra
Mod de preparare
Într-un vas înalt se mărunțesc bananele, de preferat foarte coapteee. Apoi se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă energic, până se înglobează toate ingredientele. Apoi se adaugă făina, praful de copt și se amestecă ușor, până ce se încorporează. Arahidele curățate se adaugă și se amestecă până ce se înglobează în aluat. ( Dacă doriți să puneți, eu nu am pus alune ) Rupem ciocolata bucatele și punem peste compoziție amestecam usod. Aluatul obținut se toarnă într-o formă de chec, tapetată cu foaie de pergament sau putin unt și făină. Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la foc mediu, 180 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor și se lasă la răcit în formă, apoi se pudrează cu zahăr praf. Spor și poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu