Pitute cu iaurt

Altă luna ,altă provocare. Provocare inițiată de Ștefania
Pentru provocarea "Week-end cu spor" initiata de Stefania care are acest blog https://www.stefyharnicutza.ro/ si gazduita luna aceasta de Cristina Iuliana Pana care are acest blog
http://retete.panacris.ro/
Așa că buna noastra prietena ne a  propus următoarele secțiuni:
http://retete.panacris.ro/recipe_type/aperitive/
http://retete.panacris.ro/recipe_type/fel-principal/
http://retete.panacris.ro/recipe_type/dulciuri/.
Iar pentru rețeta de suflet:
Prajitura copilariei, nelipsita de sarbatori, chiar si anul acesta!
http://retete.panacris.ro/recipes/isler-cu-crema-de-nuca/

pitute cu iaurt
Ingrediente
660 gr făină albă de grâu
3 linguri ulei de floarea soarelui
400 Gr iaurt
1 linguriță sare iodată
2 linguri zahăr tos
2 lingurițe drojdie uscată
1 ou
Susan
Mod de preparare
În cuva mașinii de pâine se pun pe rând iaurtul, făina, sarea, zahărul, uleiul și drojdia. Se programeaza aparatul de preparat  pâine pentru aluat cca. 90 de minute. A fost ultima răbufnire a Maricicăi. Dar și-a dus treaba la capăt. După ce a frâmântat cu ultimele puteri aluatul, l-am scos din cuvă și l-am lăsat la dospit cca 30 de minute.
Apoi aluatul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se rup bucățele, ce se rounjesc în mâini, atît cât să se obțină pituțele, se crestează, apoi se ung cu ou bătut, se presară sare iodată și semințe.
Se așează pe tava tapetată cu hârtie de pregament și se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la 200 grade.
Spor și poftă bună!

Comentarii

Postări populare