prajitura cu nuca

 



Altă luna ,altă provocare. Provocare inițiată de Ștefania
Pentru provocarea "Week-end cu spor" initiata de Stefania care are acest blog https://www.stefyharnicutza.ro/ si gazduita luna aceasta de Cristina Iuliana Pana care are acest blog
http://retete.panacris.ro/
Așa că buna noastra prietena ne a  propus următoarele secțiuni:
http://retete.panacris.ro/recipe_type/aperitive/
http://retete.panacris.ro/recipe_type/fel-principal/
http://retete.panacris.ro/recipe_type/dulciuri/.
Iar pentru rețeta de suflet:
Prajitura copilariei, nelipsita de sarbatori, chiar si anul acesta!
http://retete.panacris.ro/recipes/isler-cu-crema-de-nuca/
Eu am ales sa fac prima reteta din categoria dulciuri si anume
Prajitura cu nuca
Ingrediente
Pentru blat
150 gr zahar
3 linguri Gem de  căpșuni
4 Ouă
100 mlLapte grăsime 1,5 %
100 gr unt
1 plic Praf de copt
Zahăr vanilinat
250 gr Făina albă de grâu
Pentru crema
400 mlLapte grăsime 1,5%
200 Gr Zahăr tos
2-3 linguri Cacao neagră dizolvată în lapte rece,
200 Gr unt
300 Gr nuca măcinată
Mod de preparare
Untul se mixează cu zahărul până devine cremos, apoi se adaugă ouăle pe rând (albuș și gălbenuș totodată!), mixându-se în continuu
După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă laptele, gemul de căpșuni, zahărul vanilinat  și făina amestecată cu praful de copt, un strop de sare și unul de oțet. Se amestecă compoziția până se înglobează toate ingredientele și se toarnaă intr-o tavă tapetată cu foia de pergament, punându-se la copt în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la 180 grade.
 După ce trece testul scobitorii, blatul copt se scoate din cuptor și se lasă la răcorit.
Între timp ne ocupăm de cremă. Se amestecă toate ingredientele pentru cremă, mai puțin unt și se pune amestecul la fiert, atât cât să se topească zahărul. După ce s-a răcorit un pic se adaugă unt  bucățele și se amestecă energic, până se înglobează în cremă.
După ce blatul s-a răcorit se taie bucățele potrivite direct în tavă, apoi se toarnă crema călduță peste blat, inclusiv marginile.
Se presară nucă din belșug și se lasă la rece până a doua zi.
Spor și poftă bună!
Multumesc Cristina pentru aceasta minunata reteta
 
 
 

 


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare