friganele la cuptor 2

Frigănele obisnuia să ne facă mama duminică dimineața dar eu, in dimineața asta am făcut cele mai bune frigănele cu cascaval. Nepotii le-au devorat instant!
Ingrediente 
4 felii de pâine de o zi
500 ml lapte
3 ouă
10 gr unt + 10 g unt pentru tavă
100 gr caşcaval
sare 
piper
Mod de preparare: 
Se încălzeşte laptele.
Separat, într-un castron, se bat bine ouăle, ca pentru omletă, apoi se amestecă cu untul topit în prealabil, cu sare şi cu piper.
Un vas de cuptor se unge cu unt. Fiecare felie de pâine se trece prin amestecul de lapte şi ouă şi se aşază în vas. Se pun pe fiecare 50 gr caşcaval şi se acoperă cu a doua felie de pâine înmuiată în amestec.
Se toarnă restul amestecului de lapte şi se dă la cuptor pentru 30 de minute. Se servesc cu simple sau cu duulceata deasupra.
La noi se mananca repede cu sau fara dulceata. Doar amm apucat sa fac poza

Comentarii

Postări populare