Înghețata de casa fara oua


 

Îngheţată de casă fără ouă
1 cană de zahăr
1 cană de lapte 3,5 % grăsime
400 ml frișcă
o lingură extract de vanilie sau esență de vanilie după gust
2 plicuri zahăr vanilat
un vârf de cuțit de sare
Căpșuni proaspete sau congelate
frunze de mentă
Mod de preparare
Curatam căpșuni de coaja si punem catsva in blender
Amestecați bine într-un bol, laptele cu zahărul, extractul de vanilie (sau zahărul vanilat dacă folosiți) cu un tel, până se topește zahărul. Adăugați frisca si căpșuni blenduite și omogenizați bine compoziţia. Puneți bolul în frigider să se răcească bine, două-patru ore. Între timp puteţi pregăti frunzuliţele de mentă, pe care le spălaţi bine, iar la final le folosiţi la ornat.
După această perioadă fie puneți preparatul în bolul mașinii de înghețată și mixați 20-30 de minute și procedați după indicațiile aparatului dumneavoastră, fie mixați cu un mixer obișnuit, apoi îl puneți într-o cutie de plastic acoperită bine și dați la congelator 3-4 ore. Încă puţin şi această îngheţată de casă fără ouă va fi gata.



Dacă nu ați folosit mașina de înghețată, din 30 în 30 de minute scoateți amestecul din congelator și mixați-l , pentru a preveni formarea cristalelor de gheață( de aproximativ 4 ori). Dacă ați folosit mașina de înghețată, puneți amestecul în cutie și dați la congelator, tot trei-patru ore, dar nu mai este nevoie să amestecați din jumătate în jumătate de oră. Va rezulta o îngheţată de casă fără ouă cremoasă și gustoasă în ambele cazuri. 



Serviți-o ornată după dorință. Este ideală ca desert atunci când aveţi musafiri. Poftă bună!



Comentarii

Postări populare