Negresa de post
Negresa de post
Ingrediente pentru blat
o cană și jumătate de apă
3 căni de făină
4 linguri de ulei
o cană și jumătate de zahăr
3 linguri cu vârf de cacao
100 g nucă mărunțită
1 praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
100 g de stafide
praf de sare
1 fiolă / sticluță esență de rom.
Ingrediente pentru glazura
6 linguri de ulei
2 linguri de cacao
6 linguri de zahăr
6 linguri de apă.
Mod de preparare
Blat
Se amestecă toate ingredientele bine. Se unge o tavă cu ulei și se tapetează apoi cu făină.
Se toarnă compoziția în tavă și se coace negresa la cuptor (încălzit în prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru că nu mai crește blatul.
Se încearcă cu o scobitoare dacă prăjitura este coaptă. Se înfige scobitoarea în blat și, dacă iese curată, înseamnă că negresa este făcută. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Glazura
Se pun într-o crăticioară toate ingredientele și se fierb câteva minute până se îngroașă compoziția.
Trebuie să aibă consistența unei smântâni. Glazura se toarnă apoi caldă și se întinde cu o lingură peste blatul scos din cuptor și răcit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu