Guguluf cu stafide

Dimineata, alaturi de o cana de ciocolata calda, o felie de guguluf parfumat este cea mai delicioasa si inspirata alegere.
Ca sa ii incanti pe cei dragi, poti pregati un delicios guguluf cu stafide, pufos si aromat cu vanilie.
Ingrediente
3 oua mari sau 4 mai mici
1 pachet unt de 200 gr
1 cana zahar
500 gr farina up
1 cana stafide negre
1/2 lingurita sare
1 cana lapte
3 vanilii
Mod de preparare
Pregatim ingrediente. 



Pornim cuptorul la 160 grade C.
Stafidele le punem la inmuiat in apa, pentru 2-3 ore (trebuie luat in calcul inainte de a porni cuptorul).
Untul il topim intr-o craticioara, lasam la foc mediu, spumim si il lasam pana untul capata o nuanta aramie spre culoarea cognacului. Va capata  un miros placut, a nuci coapte. De aceea, nici nu e nevoie de alte arome. Checul va fi aromat. Luam de pe foc si-l lasam sa raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Ouale le batem spuma cu zaharul, pana devin spuma si pana zaharul este complet dizolvat.



Sarea o adaugam peste faina si o cernem  de 2 ori. 
Stafidele le scurgem de apa intr-o sita si adaugam lingura de  faina, amestecam si scuturam surplusul de faina. Le punem peste spuma, amestecam, adaugam si faina treptat si o incorporam in spuma cu o paleta de jos in sus. Adaugam treptat si tot untul untul topit .







Intr-o tava unsa si pudrata cu faina, incalzita in prealabil in cuptor, adaugam comopzitia, nivelam usor si dam la 165 grade C, 



pentru 30-40 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.



Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept 

 Secțiunea



Comentarii

Postări populare