Placintele cu faina integrala
Pentru ca mi a ramas spanac de la placinta care am facut o zilele trecute, astazi va aduc Placintele cu spanac dar cu faina integrala si fara branza
Ingrediente
Pentru umplutura
1 legătură ceapa verde
2 linguri marar proaspat
1 legătură patrunjel proaspat
1/2 lingurita piper
Câteva frunze de menta
2 lingurite sare grunjoasa
750 gr spanac proaspăt
2 fire praz
Pentru foi
120 ml ulei masline
80 ml apa calduta,
80 ml apa rece
1 lingurita sare
350 gr faina integrala
1 lingura otet
Mod de preparare
Facem un aluat din faina amestecata cu sare, in care adaugam ulei, otet și apă călduță . Amestecam bine toate aceste ingredinete cu degetele pana cand se fromeaza cocoloașe se mici, ca boabele de mazare. Acum poti sa adaugi 80 ml apa rece ca gheata si sa framanti din nou pana cand se incorporeaza si se formeaza un aluat moale. Formeaza un disc din aluat, impacheteaza-l cu folie alimentara si lăsăm 20 minute.
Spalam verdețurile și le tăiem marunt. Intr un lighean mai mare. Condimenteaza cu sare si piper si amesteca in compozitia cu spanac verdeturile proaspete.
Împărțim aluatul in doua, apoi fiecare parte in 6 parti egale. Intidem fiecare parte ca un cerc nu foarte mare adaugăm compoziția de verdețuri.
Apoi inchidem frumos, daca aveti aparat pentru mini placintele este minunat.
Punem placintele in tava in care am pus hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius (sus-jos) și apoi băgăm tavă și o lasam pebtru 25-30 minute.
Noi le am servit cu rosii si castravete.
Pofta buna !!!!
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu