Negresa cu glazura
Negresa cu glazura, este cea mai gustoasa prajitura, este reteta din caietul ingalbenit de ani al bunicii mele.
Cind mi e dor de dulciuri facute de ea, deschid caietul si fac o rețetă.
Ingrediente :
200 gr zahăr,
300 gr făină,
210 ml lapte,
50 gr cacao,
250 gr unt,
4 ouă,
10 gr praf de copt
Mod de preparare .
Intr-o oală se pune la fiert pe foc mic zahărul amestecat cu cacaua , laptele şi untul. Se lasă să fiarbă la foc mic amestecand continuu până se topeşte untul şi compozitia începe să fiarbă , apoi se opreşte focul . Se pune deoparte 200 ml din compozitie pentru glazură. Restul compoziţiei se lasă să se răcească complet .
Făina se amestecă cu praful de copt şi adaugă câte puţin în compoziţia de ciocolată şi mixează circa 2-3 minute. Se adaugă pe rand ouăle si se mixează dupa fiecare ou adaugat . Se tapetează cu hârtie de copt o tavă şi se toarnă compoziţia de negresă, se niveleaza bine cu o spatula . Se da tava la copt in cuptorul incalzit la 180˚, si se coace negresa aproximativ 30-35 min. După ce este coaptă se scoate tava, se fac mici înţepături cu un beţişor de frigăruie pe toată suprafaţa prăjiturii şi se toarnă deasupra glazura oprită . Se lasă negresa la rece circa 2-3 ore înainte să fie tăiată . Peste glazură se presară deasupra fulgi de ciocolată sau ornamente de ciocolata.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu