Pariziene cu gem si nuca


 

Pariziene cu gem si nuca
Ingrediente aluat:
1 kg faina alba
2 pliculete drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 oua + 1 galbenus
160 gr unt topit
500 ml de lapte caldut
sare
2  galbenusuri + 2 lingura de lapte (pentru uns)
Umplutura:
1 pachet biscuiti
1 borcan gem de mere sau dupa preferinta
120 gr nuca
1 vanilie
Zahar pentru deasupra
Mod de pregatire:
Se prepara aluatul:
Intr-un bol se cerne faina si se adauga o lingurita de sare. In centru se face un cuib unde drojdia se pune cu putin lapte cald, o lingurita de zahar si 2-3 linguri de faina. Cand plamadeala a crescut, se amesteca cu ouale si galbenusul batut cu o furculita, restul de faina, untul topit in laptele caldut si se framanta pana nu se mai lipeste de maini. Dupa framantat se presara deasupra faina si se lasa vasul la dospit cca. 1-2 ore, acoperit cu un servet de bucatarie curat pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura:
Punem biscuiti si nuca in blender si ii amestecam
Intr-un bol se amesteca pudra de biscuiti cu nuca , gem si vanilie
Se intinde aluatul pe o masa fainata si se imparte in 2  . Se intinde  fiecare parte, la un capat se taie fasii cu un cutit, punem umplutura pana la partea taiata, intindem bine umplutura apoi rulam. Partea cu fasiile taiate trebuie sa fie deasupra . Se aseaza in  tava de cuptor si se unge cu un galbenus diluat cu  lapte. Se presara zahar
Se da la cuptorul incins la 180 °C pentru 40-45 de minute.






Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept







Comentarii

Postări populare