Plăcintă cu carne in foietaj
Plăcintă cu carne in foietaj
Ingrediente
800 gr aluat foitaj
700 gr carne tocata
1ceapa
3 linguri bulion
50 gr apa calduta
sare si piper
1 ou
2 catei usturoi
100 ml ulei
100 gr cașcaval
Pentru uns
2 oua
130 gr iaurt
100 gr cașcaval
Modul de preparare
Pregatim ingrediente.
La aceasta placinta cu carne am ales varianta cea mai simpla: am folosit un aluat foitaj congelat din comert (care ne scuteste de munca, insa nu si de asteptare - va trebui scos in prealabil din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei atunci cand vom coace placinta).
Punem ceapa la calit.
Dupa ce se inmoaie, adaugam carnea tocata si tinem tigaia pe foc pana cand se evapora toata apa pe care o va lasa carnea tocata.
Adaugam usturoi tocat
Diluam pasta de tomate cu apa incalzita
si punem peste carne lasam sa fiarba 10 minute
oprim aragazul si lasam umplutura de carne a placintei sa se raceasca putin dupa care incorporam in compozitie cașcaval si oul. (care au rolul de a o lega)
Ungem o tava de Pyrex cu ulei
punem prima foaie
, punem umplutura peste foaie
acomperim umplutura cu a doua foaie. Inchidem frumos foaia.
Amestecam bine iaurtul cu oua si punem peste foaie.
Apoi adaugam cașcaval ras.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 1 ora.
Asa arata tava scoasa din cuptor
si secțiunea placintei.
Poftă bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu