Chifle cu lapte si crema de branza
Chifle sau brioșe cu lapte și crema de brânză. Nemaipomenit de pufoase și delicioase
Reteta de la prietena mea Elena Georgeta, caruia ii mulțumesc pentru sfaturi si minunatele retete.
INGREDIENTE
1 cană apă caldă (250 ml.)
1 cană lapte cald (250 ml.)
1 plic drojdie uscată
1 lingură de zahăr
1 ou
1/2 cană ulei (8 linguri )
1 lingură de sare
6 cani faina (700 gr.)
Pentru sos
2 oua
200g cremă de brânza Philadelphia
2 linguri ulei vegetal
susan
Preparare:
Amestecati toate ingredientele de mai sus pentru aluat.
Frământați aluatul și lăsați să crească timp de 1 oră într-un loc cald acoperit cu folie de plastic. Împărțiți aluatul în 15 bile.
Ungeți forma de copt cu ulei și puneți bilele de Coca în formă.
Le acoperiți cu folie de plastic și le mai lăsați 30 min.la loc cald sa se ridice,sau sa își dubleze volumul.
Preparati sosul.
Amestecă bine cu un tel toate ingredientele pentru sos,apoi turnați uniform peste chifle.
Se presară cu semințe de susan.
Se coace la 180 grade C timp de 25-30 minute sau pana sunt rumenite frumos deasupra.
Se servesc cu dulceața,unt sau ce doriți Dvs.alaturi de o cana cu lapte sau ceai.
Comentarii
Trimiteți un comentariu